duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E13 – Purul adevar

Cel mai recent episod din “The Blacklist” începe cu imaginea unei femei confuze în prim plan, care aleargă panicată pe străzi murmurând că i s-a furat copilul. Un polițist îi iese în cale pentru a o ajuta, însă la câteva clipe după asta, lângă ei apare un bărbat care pretinde a fi soțul fugarei. Într-un moment complet neanticipat, bărbatul scoate un pistol și îi împușcă pe amândoi.
Între timp, Liz și Tom privesc o sonogramă a bebelușului pe care plănuiesc să-l adopte. Li se pare puțin ciudat, dar ambii sunt hotărâți că-și doresc să devină părinți iar Liz chiar decide că vrea să-și ia o perioadă liberă de la servici, pentru a putea sta cu copilul. Dar Red le strică planurile pentru a anunța că a venit momentul să investigheze cazul organizației Cypress, care se ocupă de preluarea unor cereri de adopție la comandă. Red spune că modul de operare a firme este destul de simplu: Cypress promite perfecțiunea, în sensul că viitorii părinți descriu exact ceea ce caută iar Cypress urmează să răpească un copil care se potrivește profilului dorit. Liz însă nu crede că cererea lui Red de a cerceta o firmă care se ocupă de adopții este întâmplătoare. Probabil că el are un interes ascuns în a o împiedica pe Liz să devină mamă.
În orice caz, Red a obținut deja adresa viitoarei ținte a Cypress, meționând că directorul firmei este un individ pe nume Mallory, care operează în parteneriat cu avocatul său, Caldwell. Așa că Liz va face acum o vizită familiei Rowland, care este interesată de adopția investigată momentan și îi convinge să lucreze cu FBI-ul sub acoperire. Astfel, cu ocazia următoarei întâlniri, Caldwell este aproape pus la zid de întrebările celor doi, întreaga discuție sfârșindu-se într-un mod extrem de tensionat. Plecarea sa pripită i-a oferit lui Liz oportunitatea ideală de a-l aborda, însă spre surprindere ei, Cadwell era într-o stare destul de abătută. ”Sunt mort deja”, murmură el agitat și traversând cu neglijență strada, este călcat instantaneu de un autobuz. Desigur, Caldwell moare pe loc și devine evident că afacerile desfășurate de Cypress sunt mult mai complexe decât ar fi fost Liz dispusă să creadă.
Între timp, Red descoperă în urma unui interogatoriu extrem de acid, că Malik a fost autorizată să dezvăluie informații despre măsurile de securitate ale birourilor FBI, însă nu știe cine este direct responsabil de acest ordin. Sarcina ei a fost simpla furnizare de informații și vrea să știe cine este responasbil pentru atacul lui Anslo Garrick la fel de mult ca și Red. Cei doi decid astfel să cooepreze pentru a descoperi făptașul.
FBI-ul dă o raită prin birourile Cypress, fără însă a putea găsi dovezi incriminatorii. Mallory cooperează cu entuziasm, lucru care îi bagă pe agenți și mai mult în ceață. Așa că Red îi dă un sfat lui Liz, cerându-i să verifice și identitatea părinților. Astfel, ea descoperă că 5 femei erau mamele mai multor copii adoptați, care însă sunt date dispărute. Toate erau extrem de frumoase și inteligente, fiind absolvente ale celor mai bune universități din țară. Se pare că Cypress identifica femei pe care mai apoi le lăsa gravide.
Malik reușește să afle că o tânără studentă la Georgetown va fi următoarea victimă a Cypress, însă ajung prea târziu pentru a o salva. Bărbatul cu mustață care a ucis femeia și polițistul din scena de debut a episodului a răpit-o cu doar câteva secunde înainte ca poliția să-l poată aresta. Din fericire, agenții au reușit să-i ia numărul de înmatriculare al mașinii. Necunoscutul se îndreaptă direct spre Mallory, care îl așteaptă vădit nemulțumit. Acesta îl împușcă și se îndreaptă acum spre clinica Galatea, unde aparent avea loc un intens proces de fertilizare și unde Mallory ținea un număr sfâșietor de femei sechestrate.
Se pare că însuși Mallory avea un trecut întunecat. El provenea dintr-un orfelinat și până la maturitate a fost nevoit să ia medicamente extrem de puternice doar pentru a-și menține sănătatea mentală pe linia de plutire. Odată găsit, acesta este prins în momentul în care Ressler îl împușcă în braț, dar asta numai după ce doctorul responsabil cu întreținerea clinicii este ucis. În timp ce-l urmărea pe Mallory, Liz găsește încăperea unde femeile erau reținute într-o stare avansată de inconștiență și află în cele din urmă că însuși Mallory era tatăl tuturor copiilor.
După o zi mai mult decît traumatizantă, Liz merge acasă și îi spune lui Tom că s-a răzgândit. Poate că nu este cel mai oportun moment pentru a avea un copil, gândindu-se tot mai mult că pate Red are dreptate și Tom nu este ceea ce pare.
Pe finalul episodului, Red obține în sfârșit ceea ce și-a dorit de câteva episoade încoace și anume, răzbunarea. El îi face o vizită nocturnă Directorului FBI Diane Fowler, care se pregătea să-și încheie ziua. Amenințând-o cu arma, devine clar că plănuia s-o ucidă, până în momentul în care ea-i dezvăluie că știe adevărul despre noaptea în care soția și fiica lui au fost ucise, însă nu plănuiește să dezvăluie detalii prea curând. Această decizie l-a dus pe Red la limita disperării, care o ucide cu sânge rece, eliminând astfel poate singura șansă de a afla într-un târziu adevărul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu