duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E1 – Episodul pilot

Subiectul episodului, prezentat pe scurt, sună cam așa: Red Reddington, fost agent al Guvernului și unul din cei mai căutați fugari, devine din senin agent FBI și le propune următorul târg: îi va da pe mâna FBI-ului pe toți infractorii cu care a lucrat, inclusiv pe un mare lider care este crezut mort dar trăiește. Totul cu condiția ca el să nu colaboreze decât cu agentul FBI nou în branșă, Elizabeth Keen.
Aventura începe cu Red îngenunchind în holul FBI-ului, amenințat cu arme din toate părțile. Îl informează pe agentul Cooper despre oamenii căutați de FBI, și despre criminalul Zumani, pe care aceștia îl credeau mort. Nu îi dă mai multe informații spunând clar că nu va discuta cu altcineva în afara agentului Elizabeth Keen.
În prima ei zi de lucru ca agent, Elizabeth Keen se trezește cu mașini și elicoptere în jurul ei. Cooper o ia la întrebări pe aceasta, odată ajunsă la birou, dorind să afle totul despre activitatea ei în FBI și părerea ei în legătură cu preferința lui Red pentru ea. Cooper nu găsise nicio legătură între cei doi.
Cei doi se întâlnesc în sfârșit. Keen este uimită de câte lucruri știe Red. A întrebat-o dacă a mai trecut prin Baltimore în ultima perioadă, de ce a renunțat la șuvițe și îi povestește ce are de gând Zumani să facă: să răpească fiica unui oficial. Red îi promite că o va face faimoasă.
FBI-ul se află la locul unde Beth, fiica oficialului, practica baletul. Keen o ia pentru a o duce la o casă secretă, dar pe drum apare o baricadă, un drum închis. Aici va avea loc răpirea. Dintr-o mașină coboară niște persoane care au început să tragă în mașina lor și să împrăștie benzină peste tot. Unul din aceștia o ia pe Beth și fuge cu barca, în timp ce altul aprinde benzina și are loc o explozie.
Keen apelează la ajutorul lui Red care îi spune că un copil nu îi va rezolva problemele și că nu o va găsi pe Beth.
Keen află despre faptul că familia lui Zumani fusese omorâtă, iar acum vrea să fie chit prin moartea lui Beth. Între timp, Red este pus să observe fotografii cu mai multți infractori, printre care recunoaște un chimist, care după părerea lui are legătură cu Zumani. Red vrea să negocieze cu niște informații pentru a fi lăsat fără cătușe.
Keen pleacă acasă pentru a-și vedea soțul. Intră în locuință și vede niște baloane pe care scria ”E fetiță”. Foarte entuziasmată pe moment, își caută soțul prin casă și îl găsește bătut și legat. Zumani venise să afle ce alte detalii mai cunoaște despre planurile lui. Îl înjunghie în picior pe soțul ei și o pune să aleagă între a salva mulți cetățeni și a-l salva pe soțul ei. Zumani pleacă, iar aceasta sună imediat după salvare.
Keen se duce la Red și îi reproșează ceea ce se întâmplă amenințându-l cu un cuțit la gât că dacă soțul ei va muri, îl va omorî. Red însă îi spune altceva mai interesant, dacă îl va omorî, nu va afla niciodată adevărul despre soțul ei.
Chimistul fusese prins de FBI, dar când Keen merge să vorbească cu el, nu îl mai găsește.
Red se întâlnește cu Zumani. Red îi ordonase lui Zumani să îl rănească pe soțul lui Keen. Red este de părere că această operațiune cu fiica oficialului este destul de riscantă.
Red îi spune lui Keen că Zumani vrea mai mult decât pe Beth și încearcă să îi inducă aducerea aminte de tatuajul cu Zoo a lui Zumani. Keen își dă seama că va fi un atac la Zoo. Ajunși acolo, o găsesc pe Beth îmbrăcată în explozibil, așteptându-l pe tatăl său.. Poliția îl vede pe Zumani, îl împușcă. Un amic al lui Red dezactivează bomba și fuge. Red este din nou încătușat, dar mulțumit de partenera lui.
FBI sunt nemulțumiți că prietenul lui Red a fugit cu bomba, dar află de la Red faptul că Zumani este doar un nume dintr-o întreagă listă, the Black List. Timp de 20 ani, Red a alcătuit această listă, cu cei mai periculoși criminali, Zumani fiind doar unul mediocru.
Keen găsește, în timp ce curăța podeaua de sânge, o trapă secretă în podea unde se afla o cutie plină de bani și pașapoarte ale soțului ei, și nu în ultimul rând, o armă.
Red se pare că știe chiar tot, chiar și faptul că Keen aflase curiozități despre soțul ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu