duminică, 14 septembrie 2014

The Blacklist – S1E17 – Reactii necontrolate

ptămâna trecută în „The Blacklist” am descoperit partea diabolică a lui Tom și l-am văzut ucigând trei persoane cu sânge rece, doar pentru a-și atinge scopurile. Săptămâna aceasta o vedem pe Liz că se apropie tot mai mult de adevăr și face noi dezvăluiri.
Episodul acesta – intitulat „Ivan”-  începe cu un bărbat care, lucrând într-un laborator, aude un zgomot. După câteva minute își dă seama că ceva totuși nu este în regulă și după ce încep să-i zboare din imprimantă o mulțime de foi cu fețe zâmbitoare pe ele, realizează că cineva îi pătrunsese în sistemul calculatorului și îi controla chiar și calculatorul mașinii, reușind să-i intre în mașină și să-i fure laptop-ul.
Red îi spune lui Liz de Nathan Platt, bărbatul de la începutul episodului, care fusese atacat de Ivan, un infractor cibernetic. Aceasta nu este o persoană chiar anonimă, fiindcă era foarte cunoscut pentru atacurile făcute online și bineînțeles că și Red îl cunoștea.
Ressler s-a alăturat și el investigației, deși Liz îi spusese să își ia câteva zile liber de la lucru, pentru a-și mai reveni după șocul și pierderea suferită. Cei doi merg să-i cerceteze mașina lui Platt, împreună cu Aram și acesta descoperă un mesaj criptat în care scria „Ivan”.
Agenții FBI au lucrat la acest caz împreună cu Cooper și oamenii lui și au investigat împreună proiectul la care lucra Platt în acel laborator – acesta construia un dispozitiv cu ajutorul căruia puteai pătrunde în sistemul oricărui calculator, iar Ivan avea un prototip al acestui dispozitiv la care lucra Platt și putea cauza multe atacuri destul de grave folosindu-se de el.
Red a pus deja la cale o strategie prin care avea să-l atragă pe Ivan la ei și toți ceilalți agenți i-au ascultat ordinele și au pus în aplicare planul acestuia. Primul pas era ca Red să se întâlnească cu Ivan.
Mai târziu, vedem că cei doi se întâlnesc la bancă și Red al nostru i se alătură infractorului și îi spune că trebuie să facă acel transfer cât mai repede, altfel poliția va sosi în câteva minute la bancă și va fi arestat. Fiind singura persoană care-l putea ajuta să scape din mâinile poliției, Ivan i-a transferat banii unei anumite persoane și a ieșit din bancă însoțit de Red. În fața băncii se afla Russel, care (pentru a face înscenarea cât mai credibilă) a fost împușcat de către Red, pentru a-l putea ajuta pe Ivan să fugă.
Ajunși în avion, Red l-a întrebat pe Ivan de proiectul „Skeleton Key”, dar acesta nu avea nici un habar despre acel proiect. Se pare că altcineva îi atacase sistemul lui Platt și se folosise de numele marelui maestru cibernetic, Ivan.
După câteva investigații, Liz află că o femeie primise mai mulți bani în cont, dar nu știa de la cine și ea nu se pricepea la nimic ce ține de calculatoare, doar nepotul ei o ajuta, fiindcă era foarte priceput la așa ceva. Numele acestuia era Harrison și se pare că era obsedat de o anume Abby Fisher, care era de fapt fiica directorului proiectului „Skeleton Key” și o urmărea pe aceasta în permanență.
Pentru a-i spune ce gest romantic a făcut pentru ea, Harrison i-a dat mesaj lui Abby în numele unei prietene de-a ei, pentru a stabili o întâlnire cu ea. Când aceasta a realizat că cel care îi trimisese mesajele era chiar Harrison, a început să se panicheze și s-a speriat foarte tare. Harrison i-a spus că a furat programul tatălui ei, pentru a nu mai fi nevoiți să plece în Colorado, dar acesata nu pare a fi deloc impresionată de gestul obsedatului. Pe când au sosit și agenții FBI în acea stație de metrou unde se aflau cei doi, Harrison fugise deja de lângă Abby și se urcase în metro, fiind urmat de Liz.
Mai târziu o vedem pe Liz investigând un al caz – cel al lui Jolene, de care află mai apoi că se numește Lucy Brooks și era de fapt o infractoare – și își cere scuze de la Tom că l-a pus în pericol dându-i voie acelei persoane atât de periculoase la ei în casă. Acesta îi spune că nu trebuie să-și facă griji, fiindcă niciodată nu știi cu cine stai de vorbă și cei cunoscuți pot fi alte persoane decât par a fi.
După ce află locația din care efectuase Jolene ultimul apel, Liz își sună soțul pentru a-l anunța că merge în acel loc în care din întâmplare era și el atunci. Când aude că soția lui este pe punctul de a-l descoperi, Tom strânge cât mai multe dovezi de acolo și le dă foc, după care fuge din încăpere, după ce o lovește pe Liz, pentru a nu reuși să-i vadă fața.
Pentru a sărbători că au prins infractorul cibernetic, Liz îl invită pe Russler la cină la ea acasă, dar acesta refuză invitația, pe motiv că nu s-ar simți foarte bine.
Ajunsă acasă, Liz îi spune soțului ei care au fost descoperirile făcute în cazul lui Jolene, iar mai apoi când se uită peste pozele dovezilor din acel apartament, vede o jucărie pe care Tom o avea încă de mic și realizează imediat că el fusese cel care o atacase în acel apartament. Dacă tot știe adevărul, oare îi va spune și soțului ei ce știe sau va păstra tăcerea și îl va ataca silențios?
Dorind să spună cuiva despre descoperirea pe care tocmai o făcuse, Liz merge la Red și îi spune dezamăgită că a avut dreptate în legătură cu Tom. Pentru a o liniști, Red îi pune o melodie, pe care Liz o recunoaște de îndată, fiindcă o mai auzise când era mică, înainte de incendiul care avusese loc la ea acasă. Ne trebuie oare și mai multe dovezi sau ne sunt de ajuns cele pe care le avem pentru a trage concluzia că Red este într-adevăr tatăl lui Liz?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu