luni, 22 septembrie 2014

The Originals – S1E6 – Fructul otravit

Klaus și Elijah citesc niște volume vechi. O fată moartă zace pe masă. Era o ofrandă adusă lui Elijah pentru zilele petrecute în coșciug. Nu a vrut-o, așa că i-a dăruit-o lui Klaus, care a mâncat-o. Rebekah merge să aducă un coș de gunoi.
Hayley îi spune lui Elijah că vrăjitoarele sunt forțe ale răului și că nu-i convine faptul că viața ei este legată de cea a lui Sophie. Rebekah întreabă dacă trebuie să ucidă pe cineva ca să remedieze situația, iar Elijah susține că nu este nevoie sau, mai bine zis, probabil că nu e nevoie.
Elijah pornește să discute cu Davina, îl ia pe Klaus cu el (să fie sigur că nu va fi deranjat pe parcursul conversației) și îi cere lui Rebekah să fie cu ochii pe Hayley. Marcel se află într-un bar și vorbește cu Joshua despre Klaus, mărturisindu-i că acesta îl determinase să citească opera lui Shakespeare încă de când era mic copil. Marcel completează, afirmând că e greu să îți dai seama în cine poți avea încredere. Dacă Marcel alege să dea citate din Shakespeare, Joshua apelează la o replică din “Lord of the Rings”, căutând o persoană în care poate avea încredere. Ar fi cineva… un prieten de-al său de-acum mulți ani.
Elijah își face apariția în mansarda Davinei, explicând că s-a ținut de promisiune și a adus paginile cerute din carte. Cammie merge să se spovedească, iar Kieran îi recunoaște vocea. Motivează că are nevoie de un sfat profesional cu privire la Sean. Elijah îi prezintă Davinei vraja nedezlegată. Dacă va fi în stare să o dezlege, va putea să-și controleze puterile.
Sophie este înlănțuită și îi cere lui Agnes să nu o ucidă, că nu e cazul. Agnes o asigură că n-o va omorî, dar îi va face ceva cu scopul de a duce copilul nenăscut la pieire. Agnes îi înfige în gât o seringă în care pusese o substanță verde și vâscoasă. Hayley tresare, iar gâtul îi sângerează. Îi mărturisește lui Rebekah că se simte de parcă ar fi fost înjunghiată. Elijah o găsește pe Sabine întinsă pe podea, aceasta îi transmite că Sophie fusese răpită. Felicitările lui Elijah, Klaus, că ai permis ca “legătura” cu Hayley să fie luată de niște fanatici!
Sabine refuză să le dea detalii despre Agnes, însă este obligată, în cele din urmă. Marcel îl găsește pe Thierry în carcera sa. Elijah și Klaus o găsesc pe Sophie, care îi anunță că otrava ce-i fusese injectată va arde sângele copilului din uter și va produce un avort spontan.
Marcel îl eliberează pe Thierry și pun cap la cap amănuntele referitoare la moartea lui Max. Thierry e de părere că dispariția lui Max a fost pusă la cale de Klaus și îl avertizează că ar trebui să fie mai precaut. Primarul și alți reprezentanți ai orașului se întâlnesc în biserică. Klaus afirmă că el crease gruparea opozantă, din cauza politicienilor corupți. Kieran îi amintește că vampirii nu sunt acceptați, mai ales cei Originals. Klaus le cere ajutorul pentru a o găsi pe Agnes, argumentând că aceasta îl blestemase pe Sean să înnebunească. Kieran îl înștiințează că au nevoie de mai mult timp de gândire, Klaus insistă că nu mai e timp de pierdut.
Hayley are nevoie de o plantă medicinală. Arde, iar Elijah o aruncă în apa rece ca gheața. Sophie îi dă soluția pe bază de plante, iar Hayley mai trebuie să stea o vreme în apă pentru a-i scădea tensiunea. Au nevoie de timp până când Davina va reuși să rupă legătura dintre cele două, dar Elijah e încrezător că va reuși. Hayley se luptă să respire, iar Davina reușește să descâlcească nodul.
Sophie îi cere lui Elijah să-l oprească pe Klaus din a o ucide pe Agnes, fiindcă ea este sursa puterilor de care au nevoie pentru a supraviețui. Îi promite că nu va permite asta, hmm, șmecherul, se gândește că ar putea ucide-o chiar el. Klaus o amenință pe Agnes că va pune bucățele din ea pe mormântul familiei sale. O strangulează apoi, iar Elijah îi cere să-i dea drumul, ceea ce și face. Ce-i drept, promisese să aibă grijă ca ea să nu moară din mâinile lui Klaus și chiar o avertizează în legătură cu asta.
Rebekah primește un apel de la Elijah și este întrebată unde se află Hayley. A dispărut. Se pare că cineva a fost răpit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu