sâmbătă, 20 septembrie 2014

The Originals – S1E2 – O noua forta de temut

În  această săptămână, ”The Originals” revine cu un nou episod numit ”House of the Rising Son.” Data trecută, hibridul între vampir și vârcolac, Klaus Mikaelson, se întoarce la Cercul Francez din New Orleans – orașul la care familia sa a ajutat să se construiască acum 300 de ani. Determinat să-și ajute fratele, Elijah își lasă sora în urmă și îl urmărește pe Klaus. Elijah a aflat că frumoasa și rebela vârcolacă Hayley – o pasiune mai veche de-a lui Klaus – a căzut în mâinile unei vrăjitoare puternice, numită Sophie Deveraux. Când Sophie dezvăluie câteva vești esențiale, Elijah realizează că familia Originals s-ar putea să aibă o nouă șansă la umanitate și salvare. Ați urmărit episodul trecut? Noi da și l-am recapitulat pentru voi.
În cel mai recent episod din ”The Originals” vedem cum Rebekah ajunge în New Orleans la insistențele fratelui său, Elijah, iar Hayley îi oferă niște vești nu prea plăcute despre el. Îngrijorată că fratele ei este pus pe fapte rele, încearcă să apeleze la Sophie, dar în curând își dă seama că trebuie să se ocupe singură de problemă, iar lucrurile iau o întorsătură nefavorabilă. Convins că trebuie să ascundă secretul armei lui Marcel, Klaus încearcă să fie cu un pas înainte și să-și ducă planul la îndeplinire. Între timp, Rebekah își amintește de toată furia și dezamăgirea pe care Klaus i le-a cauzat de-a lungul anilor. Într-un final Marcel apelează la ajutorul Davinei pentru executarea planului său periculos.
Recapitulare:
Într-o scenă de început vedem cum Marcel strânge la petrecerea lui, numită Abatorul (Abbatoir), toți oamenii cu misiuni ceva mai întuncate, care devin la mijlocul nopții hrană pentru vampiri. Klaus este impresionat de toată operațiunea, dar nu prea înțelege cum se descurcă cu atâtea gropi pentru cei uciși. Marcel explică că nu sunt uciși pentru că apoi se hrănesc un pic cu sângele vampirilor, se vindecă, iar amintirile lor sunt șterse. Între timp, este anunțat că unul din oamenii lui a fost omorât la un bar din afara orașului.
Secvența următoare ne-o înfățișează pe Rebekah conducând și ștergându-și obrazul de sânge. Astfel am aflat și cine e criminalul. Ea lasă un mesaj pentru Elijah prin care îl anunță că este îngrijorată că se află în New Orleans, dar este totuși acolo. Rebekah ajunge acasă la Hayley și tot ce vrea să afle este unde se ascunde Elijah, dar nu află de la ea decât despre promisiunile făcute pentru familie și protecția asupra ei, după care a dispărut. Presupunând că Klaus a făcut ceva rău, reușește să dea de el. Acesta îi spune că lui Marcel nu îi place să îi fie omorâți vampirii și că de acum trebuie să aibă grijă de ea. Răspunsul ei este că acei vampiri și-au căutat-o cu lumânarea.
Rebekah are un flashback unde vedem că era îndrăgostită de Emile, fiul guvernatorului. Ea vrea să-l transforme într-un vampir și pe Emile, dar este sfătuită de Elijah și Klaus să nu o facă fiindcă acest lucru nu va fi pe placul guvernatorului, chit că el le acoperă activitățile.
După amintirea Rebekahei, revenim la Klaus care vrea să încerce să afle cum a reușit Marcel să aibă putere asupra Cercului, deoarece o vrea el acum. Rebekah îi arată lui Hayley sicriele unde Klaus își ține rudele și se dovedește a fi destul de sarcastică față de aceasta. Hayley îi mărturisește despre relația ei cu Sophie și îi spune Rebekahei că dacă părăsește New Orleans va fi omorâtă de vrăjitoare. Rebekah vrea să plece cât mai repede, dar înainte trebuie să îl găsească pe Elijah și îi indică lui Hayley să rupă blestemul și să vină cu ea la o plimbare.
Sophie curăță barul când aude ușile cum se închid și crede că Marcel este pe urmele ei, chit că nu a avut de-a face cu moartea acelui vampir. De fapt, Rebekah este cea prezentă în bar. O prinde pe Sophie de braț și îi spune că e acolo deoarece vrea să afle ce s-a întâmplat cu Elijah. Sophie îi spune că nu poate să își folosească trucurile magice fiindcă Marcel are puterea de a vedea când acestea sunt folosite, iar motivul pentru care vrăjitoarele nu au plecat încă rezidă în faptul că trebuie să fie aproape de cimitirul famililor sale pentru a practica o magie ancestrală. Rebekah nu înțelege de ce se încearcă întoarcerea lui Klaus împotriva lui Marcel, când acesta este considerat ca un fiu pentru Klaus. O secvență ne întoarce în timp, când Klaus l-a întâlnit pe Marcel. Acesta era un sclav tânăr care se arăta disprețuitor față de supraveghetorul lui și chiar aruncă o piatră către el. Klaus îl observă și decide să îi ofere un nume puternic, având în vedere că el nu vrea să și-l dezvăluie. Astfel capătă numele de Marcelus și este scos din sclavie, devenind un membru al familiei lui Klaus.
Marcel bea la un bar cu Klaus și apoi își dă întâlnire cu o blondă după care tânjește. Fata spune că va lua în considerare întâlnirea stabilită seara la ora nouă. Între timp Hayley cumpăra otravă pentru lupi de la o vrăjitoare, iar aceasta spune că face ceea ce trebuie, mai ales că o vede însărcinată, presupunând că e vorba de un lup. Când Hayley pleacă, fata sună pe cineva și îi spune că dacă vrea puncte atunci să-i spună lui Marcel că este un lup în Cerc.
Un flashback ni-l arată pe Klaus cum îl pregătește pe Marcel să se lupte. Marcel spune că se va căsători cu femeia cu care se duelează, iar Rebekah mărturisește că ea nu s-ar putea mărita cu cineva care nu poate să o înfrângă. Apoi îl vedem pe Marcel adult, duelându-se cu Rebekah din nou, după care se sărută cu ea, creând un moment stânjenitor pentru Klaus care dă peste ei. Înapoi la Rebekah de acum, o vedem cum privește strada de la balcon, iar Marcel apare lângă ea. Acesta o întreabă de ce e acolo, iar ea îi dezvăluie că e îngrijorată pentru Klaus. Dar dacă află că i-a făcut vreun rău lu Elijah, ea singură îl va omorî.
Marcel ajunge într-un bar unde îl întâlnește pe Klaus, luându-l la întrebări de ce nu i-a spus despre revenirea Rebekahei. A considerat că va fi o surpriză frumoasă. Marcel primește un telefon misterios și îi spune lui Klaus că vârcolacul identificat va fi omorât, iar capul lui îi va fi adus. Marcel îi mai spune lui Klaus că tot ce trebuie să facă e să o țină pe Rebekah în line, dar răspunsul lui e rezumat la faptul că ar fi mai ușor să sece Mississippi cu un pai.
Hayley este pe cale să bea otrava pentru lupi, dar în fața ei apare un vampir pus să o rănească. Aceasta se enervează, îi aruncă otrava în față, urlă și îl zgărie. Reușeșste să fugă, dar pe urmele ei mai sunt încă doi. Unul sfârșește cu gâtul rupt, iar inima celuilalt se află în mâna Rebekahai care spune că asta nu e o cale de a trata o femeie însărcinată.
La casa lor, Klaus apare și îi spune lui Hayley că de asta nu vroia să fugă de acasă. Lasă o grămadă de cadavre în urmă. Rebekah urlă la el fiindcă Elijah a promis că va apăra viața copilului, dar nu a făcut nimic să susțină planul. Klaus mai dezvăluie și că are doi spioni pe urmele lui Marcel care vor spune tot despre el, iar blonda cu care și-a dat întâlnire este și ea sub acoperire.
Klaus îi mărturisește Rebekahei că l-a dat pe Elijah lui Marcel fiindcă acest vroia mai mult decât un Original în oraș. El vrea să-și țină promisiunea față de Elijah și să aibă grijă de copil, iar dacă ei nu îi place atunci poate să treacă pragul ușii să vadă dacă lui îi pasă sau nu.
În timp ce Rebekah îi dezvăluie lui Hayley că toți iubiții pe care i-a avut au fost omorâți de Klaus, pentru că nu îi considera destul de buni pentru ea, avem parte de un alt flashback din care realizăm că doar Marcel a fost scăpat de moarte. Înapoi în prezent, Hayley scoate două pumnale găsite sub siciriul Rebekahei și spune că dacă acestea sunt cele care o țin pe loc de la găsirea lui Elijah atunci ar trebui să le ia. Le primește și pleacă.
Marcel e la întâlnire cu blonda de mai devreme, Cammie, dar Rebekah intervine fiindcă vrea să afle unde este Elijah. După o mică altercație între ce doi, Marcel îi promite că o duce la Elijah dacă nu îi face rău lui Cammie. Rebekah este adusă la o casă unde vede sicriul lui Elijah. Îl deschide și încearcă să scoată pumnalul. Dar Davina crede că Rebekah trebuie să plece și o trântește de câteva ori de pereți și apoi direct pe fereastră. Aceasta se trezește apoi într-un pat, privită de Marcel. Îi spune că ce a fost odată a ei și a fratelui ei este acum a lui și să nu se mai atingă vreodată de Cammie. O amenință și pleacă.
Klaus intră în camera lui Hayley în timp ce aceasta doarme și îi găsește otrava, dar ea îl asigură cu nu a apucat să o bea. El o întreabă ce a oprit-o până la urmă. Îi spune că atunci când s-a luptat cu vampirii și-a dat seama că își apăra mai mult copilul decât pe ea și nu vrea să îl părăsească așa cum au făcut părinții ei cu ea.
Hayley îi zice lui Klaus despre tot ce a aflat de la Rebekah în legătură cu Marcel. Klaus dezvăluie că au crezut la un moment dat că Marcel a murit în incendiul pricinuit de tatăl lor. Dar Marcel în tot acest timp a trăit și nu a încercat să îi caute, ci ba mai mult a luat tot ce e a lor, folosindu-le propria casă. Dar Klaus vrea totul înapoi.
Rebekah apare în peisaj și îi dă toate detaliile lui Klaus despre ce s-a întâmplat, spunându-i că Davina este cea mai puternică vrăjitoare pe care a întâlnit-o, chiar dacă are doar 16 ani, iar Cammie este cheia spre Marcel pentru că îi pasă prea mult de ea. Rebekah nu își mai amintește locul unde a fost dusă fiindcă Davina i-a șters memoria și îl învinovățește pe Klaus că l-a dat pe Elijah celei mai puternice forțe cu care s-a confruntat până acum.
Marcel vorbește cu Davina despre Originals. Ea crede că nu aparțin acestor locuri, dar Marcel este nevoit să caute o cale de a omorî un Original fiindcă aceștia nu vor să mai plece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu