joi, 18 septembrie 2014

The Good Wife – S5E1 – Fornum si sansa unui nou inceput

Sezonul 5 din The Good Wife a început și nimic nu ne mai poate ține departe de Alicia & co! La finalul sezonului 4, am văzut că la ușa Aliciei a bătut Cary și nu Will, așa cum ne-am fi așteptat. Ele decid să părăsească afacerea Lockhart/Gardner și să-și înceapă propria firmă. E clar că atunci când Will și Diane vor afla despre această intenție, vom avea parte de un mare tărăboi. Alicia a mărturisit că se teme că va fi prinsă la mijloc și că nu va mai putea să-i vadă pe Will și pe Diane colaborând. Dar Cary îi amintește că lucrurile s-au schimbat puțin și că totul va fi bine.
Cazul săptămânii (bazat pe întâmplarea reală a lui Romell Broom) s-a concentrat pe încercarea firmei de a opri executarea unui individ condamnat la moarte. Eddie Fornum (Malik Yoba) a fost acuzat de uciderea două fete în 1999 și implicit, condamnat la moarte. Echipa de medici însărcinată cu aducerea la bun sfârșit a sentinței a întâmpinat însă o serie de probleme. Nu-i puteau găsi venele și se vedea foarte bine că Fornum era chinuit. Astfel că Diane intervine pentru a opri execuția, invocând o încălcare a celui de-al optulea amendament. În acest fel, au reușit să obțină 48 de ore până la reprogramarea execuției, timp în care Lockhart/Gardner au o ultimă șansă de a demonstra nevinovăția lui Fornum.
Acesta avea un alibi, doar că se afla în posesia medalionului uneia din fete, obiect pe care el a declarat că l-a cumpărat de la un magazin de obiecte second-hand. În plus, s-au găsit fire de păr de-ale sale pe trupul uneia din victime. Oamenii legii s-au îndoit o vreme că părul ar putea fi într-adevăr al lui, dar totul și-a pierdut relevanța în momentul în care Tommy, colegul de celulă al lui Fornum a declarat că acesta și-a mărturisit vina în închisoare. Nu mai era timp pentru ca testul să fie refăcut, dar Kalinda a descoperit că într-adevăr, un astfel de test a fost refăcut în Chicago de către Geneva Pine, care la un moment dat credea în nevinovăția lui Fornum.
În timp ce Diane și Robyn explorează această latură a problemei, Will și Cary reușesc să obțină o altă concesie de 48 de ore bazată pe declarațiile acuzatului, acești încercând acum să obțină o dezbatere asupra celui de-al optulea Amendament. Apoi, cu ajutorul declarației asistentei medicale, se ajunge la concluzia că Fornum ar putea avea vene instabile și până la soluționarea acestei probleme, este nevoie de 48 de ore suplimentare.
Între timp, ASA Pine a recunoscut că acel coleg de celulă care l-a pârât pe Fornum nu a murit cu adevărat, ci a oferit niște informații despre un traficant de droguri în schimbul propriei libertăți și a unei identități noi. Robyn și Kalinda au reușit să-l relocalizeze cu ușurință, dar Tommy s-a ținut de vechea poveste. Minciunile sale n-au rezistat însă în fața profesionalismului lui Robyn, care a urmat niște indicii ce duceau la polițiști care vând informații prizonierilor. Acei prizonieri pot folosi ulterior aceste date împotriva colegilor lor de celule, pentru a obține sentințe mai ușoare. Cu ajutorul Genevei Pine, Robyn și Diane îl găsesc pe cel care probabil i-a vândut informațiile infractorului. Au încercat apoi să-l determine pe Tommy să se întoarcă împotriva sursei sale, dar în cele din urmă, acesta și-a retras pur și simplu mărturia. Dar a fost prea târziu. Procurorul Kluger l-a găsit pe Fornum vinovat și a ordonat reluarea execuției după programul stabilit inițial. Dar Will Gardner știe meserie. După ce verifică depunerea înregistrată de Warden Barkin, el îl anunță pe procuror că acesta a încercat să transporte chimicale toxice prin intermediului serviciului poștal, așa că execuția a fost amânată din nou. Și întrucât nu va mai exista o a treia tentativă, Eddie Fornum a fost în sfârșit salvat.
Dar, având în vedere faptul că Alicia a fost foarte presată de timp de când a început să se ocupe de redeschiderea cazul execuției, ea și-a neglijat puțin îndatoririle de-acasă. Așa că Eli a fost nevoit s-o trimită la șeful departamentului pentru adateri etice unde urma să discute despre rolul guvernator al familiei. Deși întâlnirea a suferit niște mici întârzieri, nu mică a fost surpriza lui Eli când a văzut că în birou aștepta Marylin. Imediat, acesta și-a pus problema faptului că Peter va lucra atât de strâns cu o femeie atrăgătoare, întrucât nu e un secret pentru nimeni că Peter însuși nu este un om de încredere în asemenea situații.
În încheiere, merită să revenim la câteva din cele mai presante detalii pe care sezonul 4 le-a lăsat nesoluționate. În primul rând, Will și Alicia au încă foarte multe probleme de rezolvat. Alicia ar fi urmat să-i dezvăluie planul său de a părăsit firma Lockhart/Gardner, dar el a întrerupt-o fără să-i dea șansa de a-și relua ideea. Episodul s-a încheiat atunci când Alicia i-a spus ”să nu sfârșești prin a mă urâ” dar el n-a auzit-o. Nu cred că Will ar fi în stare de-a o urâ cu adevărat, dar va fi cu siguranță foarte supărat la auzul veștii că aceasta își va da demisia iar astfel, relația lor deja destul de complicată se va înrăutăți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu